Iscander Maissan

Anesthesioloog Erasmus MC

Iscander Maissan

Neurotrauma

In één klap staat het leven stil… een ongeluk zit in een klein hoekje! 

'En dan dat moment dat jij je realiseert dat o  ok jij er hier zo bij had kunnen liggen'

Maar wat tref je aan? Een kaakklem, snurkende ademhaling of ademstilstand? Is een zeer onrustige patiënt die onbereikbaar is van juist levenloos? Er zijn wellicht stuiptrekkingen en de meest uiteenlopende hemodynamische veranderingen te zien welke natuurlijk gepaard met torenhoge ICP's. Voor elke hulpverlener in de acute en intensieve is dit een bijzonder hoog complexe geneeskunde patiëntencategorie. Zorg daarom dat je tijdens Venticare Live 2021 bij deze interactieve lezing bent over de nieuwste ontwikkelingen, maar ook ethische dilemma's rondom de patiënt met een neurotrauma.

Trauma is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland onder jonge mensen tussen 14 en 44 jaar. In deze groep overlijdt de gros aan een neurotrauma. De mensen die het ziekenhuis halen met een ernstig neurotrauma wacht een lang en intensief revalidatietraject dat maar zelden leidt tot een volledig herstel. Er is de laatste jaren helaas weinig wetenschappelijk onderzoek verschenen dat de uitkomsten op welke manier dan ook beïnvloed. 

In twee korte presentaties zal Iscander Maissan (MMT-arts / anesthesist Lifeliner 2 en ALS-instructeur) de stand van zaken in Nederland presenteren.

Meld je aan Iscander Maissan in actie te zien

AANMELDEN

Bekijk de rest van het programma

PROGRAMMA

Presentatie van Iscander Maissan

Anesthesioloog Erasmus MC