Enrico Lopriore

Hoofd afdeling Neonatologie LUMC

Enrico Lopriore

Enrico Lopriore is hoogleraar Neonatologie en foetale geneeskunde, en is hoofd van de afdeling Neonatologie van het LUMC.

De focus van zijn onderzoek ligt voornamelijk op het ontrafelen van de ontstaanswijze van ziekten in de foetale fase en de gevolgen hiervan op de korte en lange termijn. Zijn onderzoek richt zich op gecompliceerde monochoriale tweelingen (met TTS, TAPS of sIUGR) en foetale hematologische ziekten (anemie of trombocytopenie). Het ultieme doel is niet alleen het verbeteren van de overleving,  maar vooral ook de langetermijnuitkomst voor deze kwetsbare groep pasgeborenen.

 

Wetenschappelijke carrière: Enrico Lopriore heeft zijn opleiding Geneeskunde en zijn promotieonderzoek gedaan aan de Universiteit van Leiden. De titel van zijn proefschrift (2006) luidt ‘Twin-to-twin transfusion syndrome: from placental anastomoses to long-term outcome’. Hij werd in juli 2016 benoemd tot hoogleraar Neonatologie van het Leids Universiteit Medisch Centrum. De titel van zijn oratie is ‘Bloedbroeders’

 

 

Presentatie van Enrico Lopriore

Hoofd afdeling Neonatologie LUMC