Eveline Hickendorff

Renal Practitioner

Eveline Hickendorff

Nadat ik ruim 5 jaar bij defensie heb gewerkt als verpleegkundige, ben ik naar de Intensive Care van het Haaglanden Medisch Centrum gegaan. Daar heb ik in 2009 mijn diploma gehaald als IC-verpleegkundige.

Om meer verdieping te zoeken in de nefrologie op de ic, heb ik in 2017-2018 de opleiding ‘Renal Practitioner’ gedaan en afgerond.

In 2018 heb ik samen met een aantal andere RP-ers de vakgroep RP-NED opgezet en in 2019 is de vereniging ‘Practitioners Nederland’ ontstaan, bestaande uit meerdere vakgroepen. Binnen deze vereniging bekleed ik de functie van penningmeester.

Ik werk nu nog steeds in het HMC op de intensive care waar ik patiëntenzorg verleen, maar ook binnen het kennisteam nefrologie verantwoordelijk ben voor alles wat op de IC samenhangt met de zorg voor de nieren. Zo geef ik regelmatig scholingen, maar ook bijvoorbeeld het schrijven van protocollen, de zorg voor materialen en het lezen van onderzoeksliteratuur horen erbij.

 

 

Presentatie van Eveline Hickendorff

Renal Practitioner

Vorige presentaties

Presentatie:

Mobiliseren aan de CVVH: Ja!

Mobiliseren op de Intensive Care wordt steeds vaker gedaan omdat dit het herstel van patiënten bevordert.

Het mobiliseren van patiënten aan de CVVH brengt echter extra uitdagingen met zich mee. Angst voor dislocatie en stilstand van het extracorporele circuit is op veel IC’s aanwezig.  Uit angst, of ervaring dat de continuïteit van de CVVH-behandeling in gevaar komt, wordt het mobiliseren snel van ondergeschikt belang. Slechte ervaringen met het mobiliseren van deze patiëntencategorie werkt ook ontmoedigend.

In het Haaglanden Medisch Centrum hebben wij een duidelijke visie over het mobiliseren van patiënten aan de CVVH. In samenwerking met de fysiotherapie zijn er duidelijke richtlijnen opgesteld om IC-patiënten te mobiliseren, waarbij het uitgangspunt is dat de CVVH geen beperkende factor mag zijn.

Als je wilt weten hoe wij dat aanpakken, dan ben je van harte welkom tijdens mijn presentatie: Mobiliseren aan de CVVH: Ja!

 

Presentatie downloaden

Download hier de presentatie

DOWNLOADEN