Marcel Tinnevelt

Ventilation Practitioner, pediatrie

Marcel Tinnevelt

Marcel is sinds 2007 Ventilation Practitioner op de afdeling Kinder Intensive Care van het UMC Utrecht / Wilhelmina Kinderziekenhuis. Marcel is bestuurslid van de vereniging Practitioners Nederland. Hij is als organisator en spreker actief op landelijk niveau en Europese congressen. Sinds 2018 is Marcel Verpleegkundig Specialist i.o.

 

 

Presentatie van Marcel Tinnevelt

Ventilation Practitioner, pediatrie

Vorige presentaties

Presentatie:

High Flow oxygen Nasal Cannula

Als een resultaat van meerdere klinische onderzoeken, is er een optie naar voren gekomen voor de patiënt met hypoxemische respiratoire insufficiëntie. Verwarmde, bevochtigde, high-flow zuurstof voor de neuscanule is al langer beschikbaar, maar verfijningen en een toenemende klinische ervaring hebben het tot een goed alternatief gemaakt. Deze manier is oorspronkelijk ontwikkeld voor neonatale patiënten. Conventionele zuurstoftherapie wordt niet goed verdragen bij hoge stroomsnelheden vanwege problemen met onverwarmde en niet-gehydrogeneerde zuurstof. De zuurstofrijke systemen met hoge flow-nasale canule kunnen verwarmen en bevochtigen, waardoor de tolerantie en het comfort van de patiënt verbetert.

Presentatie alert

De presentatie is niet beschikbaar.

ALERT INSTELLEN

Presentatie:

De kinder-IC van de toekomst

De intensive care-geneeskunde voor kinderen is een relatief jong specialisme dat is ontstaan op basis van ontwikkelingen in de neonatologie, de kinder-(hart)chirurgie en de kinderanesthesiologie. In 1978 werden in Nederland de eerste multidisciplinaire intensive care-afdelingen voor kinderen opgericht. Per jaar worden ongeveer 5000 kinderen op één van deze afdelingen opgenomen in verband met ernstige bedreiging of falen van vitale functies. Door de toenemende protocollering en technische ontwikkelingen in de afgelopen jaren is de gemiddelde opnameduur afgenomen tot 5-7 dagen, met een gemiddelde mortaliteit van 5-8%. Op zich is de afname een goede ontwikkeling, maar waar willen we in de toekomst naar toe? Waar is nog ruimte voor verbetering of verandering? 

Presentatie alert

De presentatie is niet beschikbaar.

ALERT INSTELLEN