Peter Dieperink

Anesthesioloog-intensivist

Peter Dieperink

Peter Dieperink is van oorsprong anesthesioloog en volgde zijn opleiding tot intensivist in Nijmegen en een deel in Australie. Nu werkzaam in het UMCG in Groningen met specifieke interesses in complex luchtwegmanagement en beademing, echografie en simulatie. Daarnaast heeft hij een grote voorliefde voor het geven van onderwijs.

 

Presentatie van Peter Dieperink

Anesthesioloog-intensivist

Vorige presentaties

Presentatie:

Transplantatiepatienten op IC

Ieder jaar worden ruim duizend orgaantransplantaties uitgevoerd in Nederland. Samen met de verbeterde overleving van de getransplanteerde patienten betekent dit dat het aantal mensen in Nederland met een donororgaan snel groter wordt. Daarmee dus ook de kans dat je deze patienten terugziet op de je eigen IC, of je nu in een grote of een kleine IC werkzaam bent. Wat maakt een transplantatiepatient nu mee rondom een transplantatie en waarom zijn ze ‘anders’? Waarmee komen ze in het ziekenhuis na transplantatie? Samen nemen we een kijkje in het leven van een transplantatiepatient voor, tijdens en na zijn transplantatie.

Presentatie alert

De presentatie is niet beschikbaar.

ALERT INSTELLEN

Presentatie:

Bijzondere patiënten... met anemie en GI-bloeding

Gastro-intestinale bloedingen kunnen levensbedreigend zijn en acuut ingrijpen is essentieel. Maar in het acute moment is het lastig om de juiste keuze te maken in stabiliseren en resusciteren, in de groter wordende aantal behandelopties. Samen kijken we naar de verschillende opties en welke keuze je misschien de volgende keer niet moet maken om de patient er toch door heen te trekken.

Presentatie alert

De presentatie is niet beschikbaar.

ALERT INSTELLEN