Peter van der Voort

Internist-intensivist

Peter van der Voort

Professor Peter van der Voort is academic Director van de MHA opleiding en hoogleraar Health Care bij TIAS. Opgeleid tot arts aan de VU en tot internist-intensivist in het AMC en OLVG. Vanuit die positie heeft hij ruime ervaring in de intramurale curatieve zorg. Peter van der Voort heeft leiding gegeven aan de intensive care afdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden en het OLVG. Hij is voorzitter van stichting Venticare geweest en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van telemedicine. Hij is de auteur van de Venticare boeken over Infecties én Nierfunctievervangende therapie.

 

Presentatie van Peter van der Voort

Internist-intensivist

Vorige presentaties

Presentatie:

Infectie en antibiotica, de basics

Peter van der Voort is intensivist en hoofd van de Intensive Care in het UMCG in Groningen. Ook is hij hoofd van de executive-masteropleiding aan TIAS School for Business and Society en is sinds 2020 lid van de Eerste Kamer voor D66.

Patiënten kunnen op de IC worden opgenomen vanwege een infectie of ze kunnen een infectie oplopen op de IC. Welke infecties gaat het om? En hoe kies je een passend antibioticum. Dat hangt af van het type bacterie en de gevoeligheid. In de wirwar van namen en middelen is toch echt wel een rode draad te zien. In deze lezing krijg je wat handvatten om door de bomen het bos te zien.

Presentatie alert

De presentatie is niet beschikbaar.

ALERT INSTELLEN