Jesseca Bakker

CCU-verpleegkundige Jeroen Bosch Ziekenhuis, ’s-Hertogenbosch en Communicatieadviseur

Zorg en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; zowel communicatie naar patiënten, als communicatie tussen de zorgverleners.

Mijn naam is Jesseca Bakker en ik ben sinds 2010 werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. In 2012 heb ik mijn CCU-diploma gehaald en ik werk afwisselend op de Eerste Harthulp en Hartbewaking. Juist het acute karakter op deze twee afdelingen trekt mij heel erg, het is rennen of stilstaan en iedere dag is anders.

De Acute Cardiologie vind ik geweldig, maar ik weet ook dat ik niet altijd in de zorg wil blijven werken, daarnaast wilde ik graag mijn blik verruimen.


Daarom koos ik een aantal jaren geleden voor de studie Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik vind namelijk dat communicatie in de zorg erg belangrijk is. Inmiddels heb ik deze studie afgerond en daarmee hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan de verbetering van zorg.

Bij de redactie van Venticare Magazine, kan ik mijn geleerde skills op een andere manier inzetten. Kortom, communicatie is ontzettend breed en ik geniet ervan.

Contact
T: 088 - 123 02 00