APRIL 2021

 

Abonnement

Wil je het Venticare Magazine elke maand ontvangen? Neem dan een abonnement

BESTELLEN

 

In het juninummer van Venticare Magazine:


Corona op de SEH.
In de meeste berichten over de impact van corona op de Acute Zorg staat meestal de IC voorop. Terwijl de SEH het ook flink te verduren had en heeft tijdens de verschillende coronagolven. In dit artikel daarom de SEH centraal. 10 SEH-verpleegkundigen vertellen over hoe zij deze zware periodes hebben ervaren.

  • Minister Tamara van Ark beantwoordt vragen uit het werkveld. Midden in de grootste gezondheidscrisis van de eeuw werd Van Ark de nieuwe minister van Medische Zorg. Een zware taak die ze met ondersteuning van bevlogen professionals goed heeft weten te volbrengen. We stelden 8 vragen aan de minister over actuele gebeurtenissen in de Acute Zorg, mede aangedragen door onze lezers.
  • Partydrugs zorgen steeds vaker voor ernstige cardiale klachten. De laatste tien jaar is het aantal spoedopnames hierdoor fors toegenomen. Cardioloog Robert Riezebos schreef er een boek over en vertelt in dit achtergrondverhaal over de werking van bepaalde drugs op het hart en andere risico's.

 

Ook in deze editie:

  • De week van Anita Duyndam, verpleegkundig specialist IC-kinderen in het Erasmus MC Sophia en promovenda op het gebied van beademen bij kinderen.
  • In De dag die ik nooit meer vergeet een hele trieste casus.
  • Verpleegkundigen Ventileren met boekrecensies, reacties op de stelling, Van de werkvloer, De passie, polls, websites en The Flying Nurse...

 

MEER INFORMATIE OVER DE REDACTIE