JUNI 2021

 

Abonnement

Wil je het Venticare Magazine elke maand ontvangen? Neem dan een abonnement

BESTELLEN

 

In het (volledig gerestylde!) juninummer van Venticare Magazine:

 

  • Het nut van preventie in de Acute Zorg. Relatief veel patiënten komen door ongezond gedrag (roken, alcohol- en drugsgebruik, te weinig bewegen en ongezond eten) op de SEH of IC terecht. Leefstijlinterventie is daarom ook in de Acute Zorg erg nuttig om de toestroom van deze patiëntengroep te verminderen.
  • Interview met een verpleegkundige chief. De roep om meer verpleegkundigen op management- en besluitvormingsniveau wordt steeds luider. Langzaamaan ontstaan er dan ook meer verpleegkundige, bestuurlijke functies. Wij spraken met Ariane van Wamel, die sinds een paar jaar Chief Nursing Information Officer (CNIO) en Nursing Liaison Officer (NLO) is.
  • Social Media in de Acute Zorg. Een groeiend aantal collega’ s blogt en vlogt er enthousiast op los over ervaringen tijdens het werk. Een mooie manier om kennis te delen, aandacht te vragen voor de Acute Zorg én nieuw bloed te vergaren voor ons prachtige vakgebied. Maar niet geheel vrijblijvend.

 

Verder in deze editie:

  • Columns van Ruben Verlangen en Diederik Gommers.
  • Interessant nieuws uit het werkveld in Kritisch.
  • En natuurlijk: de laatste wetenschappelijke inzichten, een casus van een kind met Multisystemic Inflammatory Syndrome (MIS-C), de rubrieken Verpleegkundigen Ventileren, De dag die ik nooit meer vergeet en nog veel veel meer.

MEER INFORMATIE OVER DE REDACTIE