Featured 

‘Intelligent’ beademen

Intelligent-beademen

De IC van het Maxima Medisch Centrum is eind vorig jaar gestart met het standaard beademen met het INTELLiVENT-ASV systeem bij alle beademingspatiënten.

Het is de tweede IC die deze vorm van beademen inzet voor alle invasief beademde patiënten. Het Amsterdam UMC ging hen voor. Deze beademingsvorm monitort de IC-patiënt continu en reageert indien nodig direct. De machine past zich meteen aan aan de ventilatiebehoeften van de patiënt. Sneller dan dat de IC-verpleegkundigen en -artsen dat kunnen. Daardoor worden patiënten veiliger en naar verwachting korter beademd en hebben daardoor ook minder beademingscomplicaties. 


Bovendien verhoogt deze wijze van beademen het comfort voor de IC-patiënt. De verwachting is dat hierdoor ook het aantal gevallen van het Post Intensive Care Syndroom (PICS) gaan verminderen. Aan de invoering van de nieuwe manier van beademen gingen maanden van scholing en voorbereiding vooraf. Een aantal ziekenhuizen in Nederland gebruikt de INTELLiVENT-ASV beademing incidenteel bij invasieve beademing of in het kader van onderzoek.

Meer geld voor Acute Zorg
Meldingsplicht voor AFM

Gerelateerde artikelen