Weer meer coronapatiënten op de IC

verpleegkundige-corona-3

In één week werden dagelijks gemiddeld 900 covidpatiënten in ziekenhuizen behandeld, het aantal coronaopnames op de Intensive Care (IC) was iets meer dan veertig. De verwachting is dat het aantal gaat stijgen waardoor IC's het te druk krijgen. 

Het landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldde recent 146 nieuwe covidpatiënten die opgenomen waren in een ziekenhuis. Het totaal aantal is minder, maar er is wel een stijging van het aantal IC-opnames. "Als we kijken naar de IC en het aantal coronapatiënten, dan is het nu nog redelijk rustig," zegt voorzitter V&VN IC Joke Dieperink-van der Goot. "Het percentage IC-bedden met covidpatiënten bedraagt nu 4,7% van de totale capaciteit maar dit aantal stijgt." Volgens Dieperink-van der Goot hebben de coronapatiënten op de IC nagenoeg allemaal onderliggend lijden.

Coronathermometer
Vanwege de stijging van het aantal besmettingen heeft Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid het alarmniveau van de coronathermometer verhoogd naar stand 2. Dit betekent beperkte druk op de zorgketen, maar ook een toename van risico's. 

Nieuwsbrief 31 oktober 2022

Stijgende energiekosten kosten ziekenhuizen de kop
Veranderingen in de Acute Zorg

Gerelateerde artikelen