De stichting Venticare is een ideële organisatie die zich toelegt op (bij)scholing van medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van de Acute Zorg met een accent op praktische implementatie van de kennis. Het betreft hier voornamelijk gespecialiseerde verpleegkundigen van diverse afdelingen, waaronder Intensive Care, Spoedeisende hulp, hartbewaking, et cetera. Vanaf de oprichting in 1986 werkt Venticare samen met verschillende beroepsorganisaties en vele deskundigen uit het vakgebied. Zo wordt de ontwikkeling binnen de Acute Zorg op de voet gevolgd en in kaart gebracht. Om deze actuele kennis over te dragen organiseert Venticare ieder jaar een tweedaags Event, sinds 2019 in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.  

Daarnaast informeert Venticare met het tijdschrift Venticare Magazine (VM) medewerkers in de Acute Zorg over belangrijke ontwikkelingen. VM is hét vaktijdschrift voor mensen die werkzaam zijn in de Acute Zorg. Een magazine voor Acute Zorg professionals dat geheel gericht is op evidence based practice, maar dat ook toonaangevend, toegankelijk en enthousiasmerend is. Met herkenbare situaties, die heel dicht bij de zorg uit de dagelijkse acute praktijk staat. De pijlers zijn onder meer: need-to-know informatie (nieuws), wetenschap, professionalisering van de beroepsgroep, opinie, wij gevoel/herkenning, inspiratie, beroepsinhoudelijke artikelen. VM is een vakblad met grote potentie dat gemaakt wordt door bevlogen professionals.

Ook de website wordt informatie ter beschikking gesteld aan ieder die hier interesse in heeft. Dit is onder gebracht bij de Kennisbank. Venticare geeft diverse praktijkgerichte boeken uit onder de algemene titel Een praktische handleiding. Inmiddels zijn er 7 titels uitgebracht. Venticare wil op deze manieren een substantiële bijdrage leveren aan de beroepsontwikkeling en deskundigheidsbevordering binnen de acute zorg. Naast aanbieden van kennis vindt toetsing van kennis plaats middels de kennisquiz en de reanimatiecompetitie.

Bezoekadres
Zebraspoor 651, 3605 HL Maarssen

Postadres
Zebraspoor 651, 3605 HL Maarssen

Telefoonnummer
+31 (0)30 271 71 12

IBAN
NL45INGB0000174586

BTW nummer
NL007087408B02

KVK
41182098