Er is een inspirerend, breed en multidisciplinair programma. Voor ieder wat wils; of je nu hardcore IC, CC, NICU/PICU, SEH wil of de verbinding zoekt tussen Ambulance- en SEH zorg, er is met iedereen uit de Acute Zorg rekening gehouden. Presentaties door vakkundige sprekers, diverse competities en 'hands-on' in vele workshops.

Klik op 3 juni of 4 juni voor het volledige dagprogramma.

In de workshops worden alle onderwerpen doorlopend aangeboden van 13.00 tot 15.55 uur. 

Op 3 juni is de Venticare Reanimatie Competitie van de Ambulance én de Kinderen. Op 4 juni is de Venticare Reanimatie Competitie van de Volwassenen.

PROGRAMMA 2021

Programma 2 november 2021

Venticare Live is helemaal Live! En wel met een plenair programma over de CIRCULATIE. Het voorlopig programma zie je hieronder.

Ook is er de inmiddels befaamde Venticare Reanimatie Competitie (VRC). Dit jaar wel een tikje anders. Er komt een gecombineerde competitie Ambulance/Ziekenhuis. Aanleiding voor dit initiatief is de publicatie van de richtlijn (op 8 september 2021) vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad 'Overdracht van de reanimatiepatiënt: van prehospitaal naar het ziekenhuis'.

Wat wel hetzelfde blijft is dat er ook een VCR Kinderen plaatsvindt.

Uitgangspunt van de gecombineerde competitie is dat het team bestaat uit een RAV-team én een ziekenhuisteam. Het RAV team start met de opvang en behandeling van de patiënt. Vervolgens brengt het RAV-team de patiënt naar het ziekenhuis.  

Spannende competitie, 1 beoordeling
De beoordeling is voor het gehele team, het RAV-team én het ziekenhuisteam. Door de organisatie met gecombineerde teams kunnen we maximaal 6 teams toelaten.

Meedoen?
Vind je het leuk en uitdagend om in een gecombineerd team deel te nemen aan deze competitie? Zoek dan contact met een RAV of ziekenhuis en laat ons vervolgens weten dat je graag mee wilt doen. Stuur een mailbericht naar hans@venticare.nl Geef je snel op en start een gezamenlijke training!


Programma 2 juni 2021 nog terugzien?

Op 2 juni was er een online programma, inspirerend en multidisciplinair. Terugkijken is nog steeds mogelijk. Inschrijven kun je via deze linkJe ontvangt daarna een link om het volledige programma terug te kijken.


Plenair programma 2 november 

08.45 uur Bart - Ramakers

Opening door de voorzitter van Venticare.

08.50 uur Rens van de Weyer

Back to basic: de fysiologie van de circulatie.

09.15 uur Spreker volgt

Hoe red je een patiënt met Instagram of Twitter?

09.45 uur Cyril Camaro

Mechanische complicaties na een infarct: casuïstiek

10.05 uur Spreker volgt

Behandeling van cardiogene shock.

11.00 uur Spreker volgt

ECLS / INCEPTION?

11.25 uur Rens van de Weyer

Swan Ganz, PICCO, ScVO2, waar kunnen we iets mee?

11.50 uur Spreker volgt

Echo(cardio)grafie bij shock

12.15 uur Mark van Vledder

Traumatische Reanimatie

13.30 uur Erik Plompen

Ritmestoornissen

13.55 uur Astrid Hoedemaekers

Koelen en prognose bepalen na reanimatie.

14.20 uur Hannah Brouwers

De invloed van beademing op de hemodynamiek

15.00 uur Spreker volgt

Year in review circulatie