Akkoord cao Ziekenhuizen

cao-ziekenhuizen

Verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers hebben nagenoeg zeker een definitief akkoord gegeven op de nieuwe cao Ziekenhuizen. Vakbonden FNV Zorg & Welzijn en de andere vakbonden spreken van een evenwichtig akkoord.

Het akkoord houdt onder meer in dat er twee structurele loonsverhogingen komen van totaal 8%; 5% per 1 januari 2020 en 3% per 1 januari 2021. Ook is er een verhoging van het ORT met 2,5%. Verder krijgen alle ziekenhuismedewerkers een eenmalige bruto uitkering van €1.200 (naar rato dienstverband) over 2019. En ook de salarissen van de studenten en stagiaires worden met 10% verhoogd.

Marleen Eikelenboom is verpleegkundige op de afdeling cardiologie van het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag. Ook zij is blij met het bereikte akkoord. "Wij zijn sinds afgelopen juli bezig geweest met onderhandelen. De eis was in eerste instantie 10% loonsverhoging, wij zijn akkoord gegaan met deze 8% vanwege de structurele verhoging van de ORT."
Eikelenboom is vooral tevreden omdat de zorgsector nu heeft laten zien dat de zorgsector georganiseerd is en haar tanden heeft laten zien. "We weten nu dat actievoeren loont. Deze cao loopt tot 1 juli 2021. Dan gaan we verder met onderhandelen en onze positie verder uitbouwen."
Er kan door leden van de vakbonden nog gestemd worden voor het eindresultaat tot eind december.

Cognitieve leidraden verbeteren spoedzorg
Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde

Gerelateerde artikelen