Al ruim 3 miljoen euro in ZWiC-fonds gestort

zwic-fonds-2

Het ZWiC-fonds is bedoeld om twee jaar financiële steun te geven aan zorgprofessionals (of nabestaanden) die vanwege COVID-19 arbeidsongeschikt raken of overlijden. De teller staat nu op ruim 3 miljoen euro. Onder andere de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) stortte geld.  

Begin april werd het ZWiC-steunfonds opgericht door traumachirurg Marijn Houwert en orthopedisch chirurg Sander Muijs. Een groot deel van het nu opgehaalde bedrag komt van het Verbond van Verzekeraars die 2,5 miljoen euro doneerde. Dit verbond steunt de ZWiC-stichting daarnaast met financieel en organisatorisch advies. De NVT doneerde vijfduizend euro en deed daarbij een oproep aan andere wetenschappelijke verenigingen om ook geld te storten. In totaal hebben ruim vierduizend donateurs een bedrag aan ZWiC overgemaakt.
Het ministerie vaan VWS heeft aangekondigd maximaal 10 miljoen euro beschikbaar te stellen om het bedrag in het fonds te verdubbelen. Dit betekent dat er dus al dik 6 miljoen euro beschikbaar is voor zorgverleners (of hun nabestaanden) die na een IC-opname vanwege COVID-19 arbeidsongeschikt raken of komen te overlijden. 

Klinisch redeneren bij Covid-19
Ambulancepersoneel stuit op door coronamaatregelen...

Gerelateerde artikelen