Tocilizumab werkzaam bij corona op IC

nb-23112020-tocillizumab

Het medicijn Tocilizumab - een immuun-modulator werkzaam bij reumatoïde artritis - is effectief voor COVID-19 patiënten op de IC. 

Dit blijkt uit een deelstudie van het REMAP-CAP-onderzoek, dat door het UMC Utrecht voor Europa gecoördineerd wordt. Tocilizumab bestaat uit een eiwit dat de afweer dempt. De onderzoekers denken dat corona patiënten die op de IC terecht komen niet meer ziek zijn door het virus zelf, maar door de overreactie van het immuunsysteem op het virus. Het middel zou met een waarschijnlijkheid van 99.8 procent de uitkomst van de IC-patiënt verbeteren tegenover geen behandeling met het geneesmiddel.
Het REMAP-CAP-onderzoek is opgezet als een doorlopende internationale studie om de behandeling van pneumonie te verbeteren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in meer dan 260 ziekenhuizen wereldwijd. Het vindt plaats in Noord-Amerika, Australië en Europa. Uit dezelfde studie bleek eerder dat het anti-virale middel ritonavir en de onstekingsremmer hydrocortison effectief bleken tegen corona.

Meer over het REMAP-CAP-onderzoek https://www.umcutrecht.nl/nieuws/de-versnelde-zoektocht-naar-covid-medicatie 

Startende Bachelor Medisch Hulpverleners op de amb...
Ruim 8 miljoen ingevulde keuzes in Donorregister

Gerelateerde artikelen