Vakbonden in de zorg stellen ultimatum

salaris-eisen

Zorgvakbonden, waaronder NU'91, hebben een ultimatum gesteld aan de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Zij hebben tot 6 september om met een beter cao-bod te komen. Anders dreigen er acties.  

De vakbonden eisen onder meer een structurele loonsverhoging van 3 procent voor alle medewerkers van universitaire ziekenhuizen. Daarnaast willen zij betere afspraken over arbeids- en rusttijden. Volgens de vakbonden betreft het een groep zorgprofessionals dat erg hard heeft gewerkt de laatste anderhalf jaar en dat nog doet.
De NFU zegt dat er geen ruimte is bij UMC's voor een loonsverhoging zonder extra geld van de overheid. De ziekenhuizen zouden door de coronacrisis te maken met hebben met onvoorziene uitgaven, minder inkomsten en achterlopen met investeringen. Ook stellen zij dat alle medewerkers in augustus 2020 al drie procent salarisverhoging hebben gekregen.

De NFU vindt eventuele acties onverantwoord. Onder meer omdat ziekenhuizen druk bezig zijn met het wegwerken van de wachtlijsten, die zijn ontstaan door de coronacrisis. De federatie vraagt daarom de bonden af te zien van eventuele acties. 

Nieuwsbrief 30 augustus 2021

Vaccinatiegraad zorgverleners transparant maken
Sluiting IC-bedden door gebrek aan IC-verpleegkund...

Gerelateerde artikelen