Venticare Live is aankomend najaar weer live!

20190605_venticarelive_0739

En wel met de inmiddels befaamde Venticare Reanimatie Competitie (VRC). Dit jaar wel een tikje anders. Er komt namelijk een gecombineerde competitie Ambulance/Ziekenhuis. De reden hiervoor is het grote belang van een goede overdracht en daardoor een betere borging van de kwaliteit van een reanimatie.  

Wat wel hetzelfde blijft is dat er ook een VCR Kinderen plaatsvindt, dat er een plenair programma over Circulatie is en natuurlijk ontbreekt de Venticare Kennisquiz niet. Het uitgangspunt van de gecombineerde competitie is dat het team bestaat uit een RAV-team én een ziekenhuisteam. Het RAV team start met de opvang en behandeling van de patiënt. Vervolgens brengt het RAV-team de patiënt naar het ziekenhuis. Er volgt een overdracht volgens de nieuwe richtlijn van de NRR, waarna de behandeling wordt voortgezet door het ziekenhuisteam. (nieuwe richtlijn overdrachtsprocotol verschijnt binnenkort op de website van de NRR). Reanimatie is ketenzorg en daarom is beoordeling van een schakel belangrijk, het verschil wordt gemaakt in de keten: samen dus! De beoordeling is voor het gehele team, het RAV-team én het ziekenhuisteam. Door de organisatie met gecombineerde teams, kunnen we echter minder deelnemende teams toelaten dan in eerdere jaren.

Vind je het leuk en uitdagend om in een gecombineerd team (RAV en ziekenhuis) deel te nemen aan de VRC? FIJN! Zoek dan contact met een RAV of ziekenhuis en laat ons vervolgens weten dat je graag mee wilt doen. Stuur een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gedetailleerde informatie volgt de komende weken. Geef je snel op en start een gezamenlijke training!

Venticare Live is op 2 november en wordt gehouden in Congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch.

Ambulancezorg kan 2 jaar verlof opnemen
Extra opleidingsplaatsen voor verpleegkundigen

Gerelateerde artikelen