Verpleegkundige geschorst

tuchtzaak-2

Om zelf een rustige nachtdienst tegemoet te hebben, wilde deze verpleegkundige een jonge tweeling fenobarbital geven. Of ze het daadwerkelijk heeft toegediend, is onduidelijk. De tuchtcollege heeft haar een beroepsverbod opgelegd. 

Ondanks dat de zorgprofessional ernstig vermoeid was, is ze nachtdiensten blijven draaien. Ze heeft twee maal een spuit met fenobarbital klaargemaakt om toe te dienen aan een ernstig zieke tweeling van destijds twee jaar oud. Dit zodat ze zelf een rustigere dienst tegemoet zou gaan. Dit vond plaats in 2021.

Gevaar
Het tuchtcollege in Zwolle heeft besloten dat haar oververmoeidheid leidde tot onvoldoende zorg en riskant gedrag. Dat had ze vrouw zich bij de eerste poging moeten realiseren. Ze heeft de veiligheid van de kinderen in gevaar gebracht en het vertrouwen in de zorg bij de ouders ernstig geschaad. De BIG-registratie van de (Acute) Zorgprofessional is verlopen en het tuchtcollege heeft hierbij besloten dat ze haar registratie niet mag verlengen. Het feit is zo ernstig dat het college zich ook afvraagt of de vrouw de ernst van de gebeurtenissen volledig beseft.

Nieuwsbrief 27 november 2023 

Sneltest opsporen myocardinfarct
PVV: meer geld naar de zorg