Vrijwel alle verpleegkundigen hebben burn-outsymptomen

Burnout

Zorgprofessionals in Europa en Australië kennen bijna allemaal burn-outverschijnselen. Dit blijkt uit onderzoek naar de oorzaken hiervan.  

Maar liefst 99 procent van de ondervraagde verpleegkundigen is ooit getroffen door uitputtingsverschijnselen. Verschillende factoren dragen daar in grote mate aan bij, waaronder: een hoge werkdruk, lange en onvoorspelbare werktijden, administratieve werklast en een slechte balans tussen werk en privé. Met name in Nederland en België zijn overuren eerder regel dan uitzondering. 67 procent van de ondervraagde zorgprofessionals werkt langer dan 40 uur per week. Wereldwijd is dit aantal 55 procent. Naast overwerk is de alsmaar toenemende bureaucratische werklast ook een grote factor. Bij 72% van de verpleegkundigen draagt dit bij aan de burn-outverschijnselen. Meer dan de helft van de ondervraagde zorgprofessionals geeft aan dat de coronapandemie deze situatie heeft verergerd. Dit alles blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Nuance Communications en Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS).

Volledige rapport van de studie:

https://www.nuance.com/nl-nl/healthcare/campaign/whitepaper/overload-to-burnout.html?cid=7010W000002LFnGQAW&utm_campaign=EHC-AO-20210412-NL_Healthcare_Burnout_White_Paper_Digital_Surround&utm_medium=Organic&utm_source=whats_next

Nieuwsbrief 3 mei 2021


Zorgvuldigere afwegingen bij IC-opname ouderen
Koop nu je toegangskaart voor 2 juni

Gerelateerde artikelen